Porträttfotograf i Dalarna

Föreviga stunderna!

Att kunna föreviga stunderna med när och kära, är något som är helt underbart. Många gånger så tar vi stunderna förgivet, men med min hjälp så får ni spara stunderna och milstolparna på bild. 

Om Fotografen

Hej!

Jag heter Lenica och är personen bakom kamera. Jag är en ”born and raised” dalkulla som kommer ifrån Rörbäcksnäs, ca 15 km ifrån Sälenfjällen. 

Jag älskar att fånga ögonblick i kameran på mina kunder och därmed så kommer ni få en lugn och avslappnad fotografering om ni bokar mig. Att stå framför kameran är inget man brukar göra i vardagen och jag har full förståelse att det kan vara obekvämt. Men det är lugnt! Jag dirigerar dig hur du sla röra dig och posera för de bästa bilderna.

Vldigt cliché, men jag började faktiskt gillar fotografering när min pappa gav mig min första systemkamera. Just då trodde jag aldrig att jag skulle jobba med det, men det gav mig modet att söka till Media med grafisk kommunikation som inriktning på gymnasiet. 

Jag är en kvinna som är spirituall och älskar naturen. Men min största kärlek i livet är mina katter. Jag skulle verkligen inte klara mig utan dom. 

Hur går det till?

1. Bokning​

Först skickar du iväg en bokningsförfrågan via formuläret längst ner, som du sedan får svar på inom 3 dagar. Vi planerar datum, tid och plats tillsammans över mail. 

Du kommer få en guide på hur du bäst förbereder dig inför fotograferingen, så du inte missar något viktigt 🙂

2. Fotograferingen​

Jag har valt ut plats och tid noga så ljuset ligger perfekt mot platsen. Jag har alltid med ett portabelt omklädesrum så du kan byta om till vald klänning så smidigt och privat som möjligt. 

Under fotograferingen hjälper jag dig på bästa sett så du känner dig bekväm och lugn. Vi testar olika poser och vinklar för att få så stor variation av bilder som möjligt. 

3. Leverans av bilder

Efter fotograferingen så tar det ca 3-5 dagar innan urvalet skickas via webbgalleriet Pixieset. Du som kund väljer själva i lugn och ro vilka bilder du vill ha, men självklart så hjälper jag gärna till om så önskas. 

Slutleveransen av de valda bilderna skickas efter ca 1-2 veckor efter urvalet. De skickas via Pixieset, samma som för urvalet, för Baspaketet. I Plus- och Premium ingår ett unikt USB med alla bilder på. 

Vanliga frågor

Boka gärna så fort som möjligt. De lediga tiderna går åt fort, även om jag har några reserver som jag sparar för ”akuta” ärenden 🙂  

Kläder är A och O när det kommer till fotografering. För att få med så mycket detaljer som möjligt så rekommenderar jag relativt ljusa och stilrena kläder – dvs. inte med så mycket mönster och spräkliga färger. 

Fotoplatserna är noga utvalda och jag har fler olika platser runt om Rörbäcksnäs/Sälen/Lima. Jag tar gärna emot tips och önskemål på platser. Inkom gärna med vart det är så jag kan reka innan fotograferingen. 

I de två mindre paketen så gäller det endast 1 person med eventuellt något djur.

Är ni en familj eller vänner som vill fotograferas tillsammans så gäller paketet ”Stor” där 2-5 personer ingår i paketet. 

All fotografering inom Rörbäcksnäs, Sälen och Lima ingår i priset. Vid fotografering utanför dessa områden, tillkommer det en milersättning på 45 kr/mil och det räknas då ifrån Rörbäcksnäs.

Självklart så går det jättebra! Du kan välja mellan 5 st, 10 st eller alla bilder. Priset ligger på 1895 kr, 2595 kr och 3500 kr.

Efter fotograferingen så kommer ni får ett mail om att ni kan gå in och välja bilderi lugn och ro. Mailet skickas inom 3-5 arbetsdagar efter fotograferingen. 

När bilderna är valda så kommer jag redigera dessa och slutleveransen skickas inom 2-3 veckor efter urval. 

Bilderna levereras högupplösta i JPG-format, storleken är 5760x3840px vilket möjliggör stora förstoringar av bilderna. Jag skickar även bilderna i ett onlinegalleri (Pixieset) som ni kan skicka till er familj och vänner. Kunden godkänner min bildstil enligt hemsidan och förstår att det endast är exempel på arbetsmaterial, levererat material kan skilja sig från hemsida och tidigare fotograferingar.

Alla bilder levereras fullt redigerade. I paketet ingår redigering så som exponering, färger och toner. Vid all övrig redigering (ta bort, lägga till, mer ingående redigering) tillkommer debitering per timme.

Om du har några frågor, så är det bara att höra av sig!

Portfolio

Vill du se hela portfolion för porträttfotografering, klicka på knappen nedan.

Vilka paket går det att välja?

Liten

En Person

1595 kr

Mellan

En Person

3195 kr

Stor

2-5 Personer

995 kr / pers

Boka Fotografering

Lediga tider

September
Bokat 70%
Oktober
Bokat 50%
November
Bokat 30%

Information för bokningen